Polévka fazolková
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Sůl
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 10 g
- Sodík 986 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 365.7 mg
- Vláknina 5889.2 mg
- Vitamín A 5889.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
-
2
Poté přidáme čerstvé fazolky a necháme uvařit doměkka.
-
3
Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
-
4
Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.