Zeleninové karbanátky s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 659 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 1259.1 mg
 - Vláknina 30845 mg
 - Vitamín A 30845 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 176.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na 3-5 dílů.
 - 
                                2
Květák, celer a zelený hrášek společně uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak zeleninu scedíme, nožem posekáme nadrobno a vidličkou rozmačkáme a dáme do mísy.
 - 
                                3
K zelenině přidáme vejce, sůl, hladkou mouku, drobně pokrájenou petrželku, vše dobře prohněteme. Ze směsi vytvoříme rukama karbanátky, které obalíme ve strouhance. Rozpálíme v pánvi olej, každý karbanátek, než ho vložíme do oleje, namočíme do rozšlehaného vajíčka.
 - 
                                4
Karbanátky usmažíme z obou stran dozlatova.