Kuře v parmezánové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1430 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 99 g
 - Sodík 1598 mg
 - Bílkoviny 111 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 836 mg
 - Draslík 1527.5 mg
 - Vláknina 10647.5 mg
 - Vitamín A 10647.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 146.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté kuře uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou zeleninou. Měkké maso vychladíme, vykostíme a nakrájíme na podlouhlé kousky.
 - 
                                2
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou a vývarem z kuřete a necháme dobře povařit.
 - 
                                3
Žloutky ušleháme a promícháme s nastrouhaným sýrem a 1 šálkem vývaru. Přilijeme k omáčce a nakonec přidáme nastrouhaný křen.
 - 
                                4
Maso vložíme do omáčky asi na 5 minut, aby se prohřálo.
 - 
                                5
Podáváme s rýží.