Dršťky po dalmátsku
Suroviny
- 600 g Dršťky syrové
 - 100 g Slanina vepřová
 - 500 g Brambory
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 dl Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 758 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 211.3 mg
 - Draslík 944.6 mg
 - Vláknina 7530.8 mg
 - Vitamín A 7530.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné dršťky uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou cibulí, po uvaření je rozkrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Smícháme nadrobno nakrájenou slaninu, česnek a petrželku. Vše osmahneme, přidáme dršťky. Opékáme je nasucho, potom zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Následně je necháme přibližně 10 minut povařit.
 - 
                                3
Nakonec přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené brambory a dovaříme je společně s dršťkami.
 - 
                                4
Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem a pokapaný citronovou šťávou.