Madráské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1124 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 82 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 430.8 mg
 - Draslík 879.8 mg
 - Vláknina 2352.5 mg
 - Vitamín A 2352.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře stáhneme z kůže, naporcujeme, vykostíme a osolíme. Porce zprudka opečeme na oleji ve velké pánvi. Vedle kuřete zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari koření, zamícháme a ihned podlijeme. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení přidáme k masu oloupané, nastrouhané jablko.
 - 
                                2
Měkké kuře vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, povaříme a přidáme žloutek rozmíchaný ve smetaně. Jen prohřejeme, nevaříme.
 - 
                                3
Podáváme s dušenou rýží.