Zapečené skopové s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 948 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 793 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 374 mg
 - Draslík 1130.1 mg
 - Vláknina 9374 mg
 - Vitamín A 9374 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopové maso omyjeme, pokrájíme na malé kostky, osolíme a uvaříme do poloměkka. Pórek očistíme, omyjeme, pokrájíme na silnější kolečka a dáme do druhého hrnce. Přilijeme 2-3 dl vody, přidáme máslo a dusíme také do poloměkka. Pórek osolíme, přidáme mletou papriku a maso, dobře promícháme a společně povaříme. Když je maso měkké a tekutina vyvařená, přeložíme maso s pórkem do vymaštěného pekáče, polijeme vše rozšlehanými vajíčky a necháme zapéct.