Topenice ze Sněžky
Suroviny
- 40 g Kečup
 - 40 g Křen
 - 50 g Šunka uzená
 - 100 g Veka
 - 200 g Vepřová panenka
 - 60 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Petržel kudrnka
 - 1 ks Kapie
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 36.5 mg
 - Draslík 308.1 mg
 - Vláknina 819.3 mg
 - Vitamín A 819.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílou veku nakrájíme přibližně na 1,5 cm plátky a opečeme na rozpáleném oleji s máslem z obou stran dozlatova.
 - 
                                2
Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, opepříme bílým pepřem a na rozpáleném oleje prudce orestujeme. Maso potom osolíme podle chuti a vložíme do mísy.
 - 
                                3
Šunku nakrájíme na tenké (vlasové) nudličky. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do sklenice a zakryjeme. Petrželku kudrnku omyjeme a lístky otrháme.
 - 
                                4
Červenou kapii omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Pokrájíme ji na tenké nudličky, které dáme do větší mísy, přidáme rajčatový protlak a kečup, sůl (1/2 lžičky), černý pepř, podle chuti cukr, směs promícháme a přidáme restované maso, znovu promícháme a směs poklademe na topinky. Masovou směs ozdobíme šunkou, posypeme křenem (2 špetky) a lístkem petrželky.