Bramborový salát s bílým jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 942 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1241.8 mg
 - Vláknina 20867.6 mg
 - Vitamín A 20867.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si na bramborový salát připravíme brambory, ty důkladně omyjeme a se slupkou dáme vařit do neosolené vody zhruba na 20 - 25 minut.
 - 
                                2
Ve zbylé, lehce osolené vodě, dáme vařit očištěnou a oloupanou mrkev. Mrkev vaříme zhruba 10 minut doměkka.
 - 
                                3
Když máme mrkev i brambory uvařené, scedíme vodu a necháme na chladném místě vychladnout.
 - 
                                4
Do velké mísy na malé kostičky nakrájíme šunku, vychlazené brambory a mrkev. Nakonec do salátu nastrouháme okurky a přidáme bílý jogurt, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Bramborový salát zlehka, ale důkladně promícháme.
 - 
                                6
Servírujeme vychlazený.