Jehněčí plátky sladké
Suroviny
- 450 g Jehněčí maso
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Hořčice
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kečup
 - 5 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
 - 3 polévková lžíce Jablečná omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 55.5 mg
 - Vláknina 1167.3 mg
 - Vitamín A 1167.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1069 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na alobal položíme jehněčí plátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme zázvor a minutu smažíme. Vmícháme jablečnou šťávu, kečup, jablečnou omáčku a hořčici a uvedeme do varu. Vaříme 10 minut, dokud se polovina nevypaří. Občas zamícháme.
 - 
                                2
Polovinou omáčky potřeme plátky masa a zabalíme do fólie. Opékáme cca 25 minut a občas obrátíme. Poté rozbalíme fólii, potřeme plátky trochou omáčky, pocukrujeme a pečeme dalších 20 minut, aby se propekly.
 - 
                                3
Plátky dáme na prkénko a pokrájíme na silnější kousky.
 - 
                                4
Rozdělíme je na talíře a přelijeme zbývající omáčkou.