Telecí závitky s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 528 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 683.8 mg
 - Vláknina 439.8 mg
 - Vitamín A 439.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Konzervovaného tuňáka slijeme, rozmixujeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                2
Telecí kýtu nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme a osušíme. Pak je mírně naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme rozmixovaným tuňákem. Plátky zavineme a zajistíme je proti rozvinutí párátky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm osmažíme ze všech stran. Potom přilijeme bílé víno, přidáme rajčatovou šťávu, promícháme a pod pokličkou za občasného míchání 20 minut dusíme. Omáčku pak podle chuti opepříme a osolíme.
 - 
                                4
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, uvařené slijeme přes síto a necháme je okapat.
 - 
                                5
Závitky podáváme s vařenými těstovinami, přelité omáčkou z pánve.