Italský pikantní závin s italskou slaninou - pancettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1453 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 28630.1 mg
 - Draslík 57.2 mg
 - Vláknina 3222 mg
 - Vitamín A 3222 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2-3 mm. Těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl potřeme dijónskou hořčicí, poklademe na ni plátky panccety (italská slanina), na slaninu poklademe pokrájený plísňový sýr a oba díly těsta stočíme do závinu a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným osoleným vejcem, posypeme kmínem a sezamem.
 - 
                                2
Pečeme v předehřáté troubě na 180-200 °C přibližně 25-30 minut dozlatova.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                