Krátce solené, vyuděné maso.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1425 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 135 g
 - Sodík 19379 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 300 mg
 - Draslík 4 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme.
 - 
                                2
Připravené maso v míse přiklopíme pokličkou, nebo potravinářskou fólii. Takto vložíme minimálně přes noc do lednice.
 - 
                                3
Druhý den maso vyndáme - mírně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a zavěsíme do udírny.
 - 
                                4
Udíme zhruba 6 až 8 hodin, dle velikosti masa.
 - 
                                5
Maso vyndáme z udírny, vyhákneme háček a odstraníme provázek, poté můžeme servírovat.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            