Guláš ze srnčího nebo zaječího masa s parmezánem
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
 - 100 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 ks Rajčata
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Srnčí kýta
 - 1.5 šálek Zelenina kořenová
 - 5 polévková lžíce Víno červené
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 21 mg
 - Draslík 246.9 mg
 - Vláknina 3164.9 mg
 - Vitamín A 3164.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné maso vykostíme, nakrájíme na stejné kousky a každý protkneme proužkem slaniny. Zbytek slaniny drobně nakrájíme a osmažíme na ni šálek kořenové zeleniny nakrájené na proužky. K zelenině přidáme nasekaný česnek a chvíli po něm přidáme osolené a připravené maso. Rychle jej opečeme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme a dusíme. Po půl hodině dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme do měkka.
 - 
                                2
Na lžíci másla podusíme zvlášť druhou část zeleniny s rozkrájenou cibulí, přeseknutými kostmi a odřezky z masa. Do směsi vlijeme víno a rozvaříme na kaši. Hotovou směs prolisujeme k masu a společně povaříme.
 - 
                                3
Ze šťávy vyjmeme bobkový list a koření. Hotový guláš posypeme strouhaným parmezánem.