Konfitovaná kachní stehna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2759 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 274 g
 - Sodík 17416 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 478 mg
 - Draslík 53.9 mg
 - Vláknina 4524 mg
 - Vitamín A 4524 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sůl roztlučeme s pepřem, koriandrem, jalovcem, česnekem a tymiánem na hrubou pastu. Pastou potřeme omytá a osušená kachní stehna, která vložíme do nekovové nádoby kůží dolů. Přikryjeme fólií a necháme asi 12 hodin v chladničce proležet.
 - 
                                2
Stehna opláchneme, osušíme a těsně vedle sebe urovnáme do pekáče. Zalijeme rozpuštěným sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a pečeme asi 90 minut. Maso musí být měkké a musí jít dobře od kosti.
 - 
                                3
Hotová stehna vyjmeme do plastové nádoby a zalijeme sádlem asi 2,5 cm nad maso. Sbíráme pouze tuk, vypečenou šťávou stehna nepřeléváme.
 - 
                                4
Konfit necháme vychladnout a potom uchováme v chladničce ve sklenicích nebo v plastových sáčcích.
 - 
                                5
Před podáváníme stehna prohřejeme a opečeme na pánvi.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                