Kuřecí prsíčka s pancettou
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
 - 225 g Pancetta
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 12 ks Olivy černé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 4 polévková lžíce Kapary
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1284 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 4798 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 32247.5 mg
 - Draslík 807.4 mg
 - Vláknina 26432.8 mg
 - Vitamín A 26432.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a osušená kuřecí prsa poprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem a zvolna smažíme oloupaný, nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou pancettu asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme stranou.
 - 
                                3
Do pánve vložíme kuřecí maso a opečeme z obou stran. Vrátíme zpět česnek a pancettu, přidáme ocet, kapary, na kousky nakrájené olivy a nasekaný tymián. Pod pokličkou zvolna vaříme 35 minut. Potom maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                4
Do pánve přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minutys do zhoustnutí.
 - 
                                5
Kuře upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                