Kachní prsíčka s ananasem a paprikou
Suroviny
- 400 g Ananas
- 600 g Kachní prsa
- 125 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 619.9 mg
- Vláknina 1529.3 mg
- Vitamín A 1529.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži několikrát nařízneme. Maso osolíme, opepříme a položíme kůží dolů na rozehřátou pánev. Za občasného obracení pečeme 8-10 minut.
-
2
Ananas oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky. Očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme papriky, ananas, rybí omáčku, cukr a vývar. Vše podusíme asi 5 minut.
-
3
Upečené kachní maso nakrájíme na nudličky a vmícháme do paprik s ananasem.
-
4
Vhodnou přílohou je vařená rýže.