Marinované kuře na rožni
Suroviny
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Kuře
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 216.8 mg
 - Draslík 597 mg
 - Vláknina 1956.8 mg
 - Vitamín A 1956.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, stáhneme z kůže a propícháme vidličkou. Smícháme všechny ostatní ingredience (z citronu vymačkáme šťávu) a vzniklou pastou potřeme důkladně maso zevnitř i zvenku. Položíme na talíř a necháme do druhého dne marinovat v lednici.
 - 
                                2
Poté kuře grilujeme doměkka a dozlatova, mezitím potíráme rozpuštěným máslem.