Kuřecí prsty v těstíčku
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 100 ml Vývar drůbeží
 - 60 ml Citronová šťáva
 - 300 ml Olej rostlinný
 - 60 ml Sherry brandy
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 kg Kuřecí prsa
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 106.7 mg
 - Draslík 659.4 mg
 - Vláknina 643.3 mg
 - Vitamín A 643.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu nastrouháme zázvor a citronovou kůru a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kuřecí maso nakrájíme na proužky široké cca 1 cm,vložíme do kameninové nádoby, přelijeme marinádou a necháme odležet cca 30 minut.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku a citronovou šťávu. Ve vzniklém těstíčku obalíme kousky masa. Poté je osmažíme cca 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 °C. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
 - 
                                3
Připravíme omáčku. Marinádu přelijeme do hrnce, přidáme vývar a přivedeme k varu. Citronovou šťávu rozmícháme s kukuřičným škrobem a vzniklou pastu přidáme do vývaru. Mícháme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Podáváme s omáčkou.