Pečená kachna plněná jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1278 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 118 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 108.2 mg
 - Vláknina 3814 mg
 - Vitamín A 3814 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Do vnitřku kachny dáme celá jablka bez jádřinců a břicho zavřeme jehlami.
 - 
                                2
Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme kachnu břichem dolů, podlijeme vodou a v troubě na středním plameni kachnu dusíme pod víkem pekáče. Během pečení kachnu podléváme vodou podle potřeby, poléváme výpekem, tučná místa na kachně propichujeme vidlicí.
 - 
                                3
Asi po tři čtvrtě hodině kachnu obrátíme a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem. Tím docílíme, že kachna bude mít křupavou kůži.