Pečená kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 7635 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 731 g
 - Sodík 788 mg
 - Bílkoviny 253 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 140.9 mg
 - Vláknina 2538 mg
 - Vitamín A 2538 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 70.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme kachnu a uvnitř i zvenčí osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
 - 
                                2
Do břišní dutiny dáme majoránku.
 - 
                                3
Předehřejeme na 200 stupňů troubu.
 - 
                                4
Máslo dáme do pekáče a přidáme do něj kachnu.
 - 
                                5
Kachnu položíme na prsíčka a trochu podlijeme, pekáč přikryjeme a dáme do trouby.
 - 
                                6
Za občasného podlévání pečeme půl hodiny.
 - 
                                7
Kachnu obrátíme na hřbet a za občasného podlévání šťávou i vodou pečeme.
 - 
                                8
Sundáme poklici a kachnu stále poléváme a podléváme.
 - 
                                9
Musí být dozlatova upečené.
 - 
                                10
Upečenou kachnu potřeme na povrchu koňakem a upravíme na mísu.
 - 
                                11
Štávu podáváme v omáčníku.
 - 
                                12
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.