Slepice dušená s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1158 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 532 mg
 - Bílkoviny 122 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 450 mg
 - Draslík 1153.1 mg
 - Vláknina 925.3 mg
 - Vitamín A 925.3 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 156.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme do kastrolu a opečeme na másle. Vyjmeme a ve výpeku krátce osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, opečené porce slepice a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso přeléváme vzniklou šťávou.
 - 
                                2
Chvíli před koncem dušení přidáme ke slepici očištěné, nakrájené čerstvé hříbky a nakonec přilijeme smetanu.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou je rýže.