Masové kuličky v citronové omáčce
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Rýže loupaná
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 750 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 231 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 209.2 mg
 - Draslík 549.6 mg
 - Vláknina 2521.2 mg
 - Vitamín A 2521.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme s rýží, přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, 1 vejce, sůl a pepř. Ze směsi tvarujeme kuličky o velikosti ořechu.
 - 
                                2
Do kastrolu vlijeme 750 ml vody, přidáme máslo, 1/2 lžičky soli a uvedeme do varu. Vložíme masové kuličky a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.
 - 
                                3
Zbylá vejce rozšleháme s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody, ve které se vařily kuličky.
 - 
                                4
Kastrol s kuličkami odstavíme z plotny a do vody, která se už nevaří, vmícháme vejce s citronovou šťávou.
 - 
                                5
Před podáváním posypeme pokrm paprikou a nasekanou petrželkou.