Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1786 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 323.3 mg
 - Draslík 1906.9 mg
 - Vláknina 4584 mg
 - Vitamín A 4584 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme se žemlí nakrájenou na kostičky. Přidáme žloutky z vajec vařených natvrdo, vše dobře utlučeme a zalijeme hovězím vývarem. Zvolna vaříme asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Potom polévku procedíme a vložíme do ní bramborové knedlíčky.
 - 
                                3
Příprava knedlíčků:
 - 
                                4
Změklé máslo utřeme s vejcem a žloutkem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, uvařené, nastrouhané brambory a podle potřeby přisypeme strouhanku.
 - 
                                5
Z těsta tvarujeme malé kuličky, osmažíme je na tuku a vložíme do polévky.