Mozečková rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 1122.4 mg
 - Draslík 245.8 mg
 - Vláknina 358.8 mg
 - Vitamín A 358.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí mozeček odblaníme a drobně nasekáme.
 - 
                                2
Jemně nasekanou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a osmahneme.
 - 
                                3
Následně přidáme očištěný mozeček, osolíme a podusíme. Podušený mozeček necháme vychladnout.
 - 
                                4
Rozehřátým máslem, které nám zbylo, pokropíme strouhanou housku, přidáme vychladlý mozeček a vejce ušlehaná v pěnu. Vše zamícháme a dle potřeby přisypeme mouku. Takto hotovou směs necháme chvilku odstát, aby nám nabobtnala houska.
 - 
                                5
Směs poté budeme protlačovat sítem do vroucí polévky a necháme 3 minuty povařit.