Roštěná po rusku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1505 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 121.8 mg
 - Draslík 617.1 mg
 - Vláknina 2046 mg
 - Vitamín A 2046 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme a na tuku rychleji opečeme. Současně s roštěnou opečeme plátek slaniny.
 - 
                                2
Výpek z masa zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme polovinu dávky másla, přilijeme smetanu, přisolíme a procedíme.
 - 
                                3
Žampiony nakrájené na plátky podusíme se zbylým máslem a vložíme do smetanové šťávy.
 - 
                                4
Nakonec roštěnou přelijeme smetanovou šťávou se žampiony, ozdobíme plátkem slaniny, okapanou a drobně nakrájenou červenou řepou a strouhaným křenem.
 - 
                                5
Ihned podáváme.