Pečené roštěnky na houbách s pivem
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 6.6 mg
 - Draslík 535 mg
 - Vláknina 7930.6 mg
 - Vitamín A 7930.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na másle s olejem osmažíme maso, až zhnědne, přisypeme cibuli s česnekem a restujeme. Poté přidáme zeleninu s houbami, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.