Pizzaiola steak
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1.5 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2.07 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 450.5 mg
 - Vláknina 5517.5 mg
 - Vitamín A 5517.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmixujeme konzervovaná rajčata v mixéru. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí. Přidáme rozmixovaná rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř a majoránku.
 - 
                                2
Maso si nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a po obou stranách steaky osmahneme.
 - 
                                3
Jakmile nám omáčka zhoustne, vmícháme nasekanou petrželovou nať a cukr.
 - 
                                4
Z pánve na steaky odlijeme nadbytečný tuk a přidáme do ní z druhé pánve rajčatovou omáčku.
 - 
                                5
Vše prohřejeme a ihned podáváme.