Telecí maso nadívané šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1088 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 224.4 mg
 - Draslík 806.2 mg
 - Vláknina 1771.3 mg
 - Vitamín A 1771.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájený rohlík v míse namočíme do mléka, přidáme nasekanou slaninu a šunku, vmícháme vejce, sůl, pepř a nakonec cibuli nasekanou nadrobno, kterou jsme usmažili na rozpáleném sádle.
 - 
                                2
Maso rozřízneme na plát, osolíme, oepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a rozprostřeme připravenou nádivku. Svineme do rolády, pevně ovážeme provázkem nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme do pekáče, na jehož dno jsme pokladli plátky másla. Roládu osolíme na povrchu, potřeme máslem, podlijeme vodou a přikrytou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, často poléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                3
Hotovou roládu zbavíme síťky, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Před podáváním znovu prohřejeme.