Hovězí roláda se zeleným pepřem a sýrem
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 200 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 60 g Šunka dušená
 - 40 g Cukr krupice
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 10 g Pažitka
 - 200 g Karotka
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 30 ml Olej olivový
 - 4 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1062 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 143.5 mg
 - Draslík 709.6 mg
 - Vláknina 7964.8 mg
 - Vitamín A 7964.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s pepřem. Maso naklepeme na plátky, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Karotku očistíme, z natě ponecháme cca 1 cm. Pažitku omyjeme a nasekáme na jemné kousky.
 - 
                                2
Brambory přendáme do hrnce s vodou, osolíme a uvedeme k varu. Uvaříme doměkka. Stejně postupujeme s karotkou. Nivu s pepřem vytvarujeme do válečku o průměru 3 cm, rozkrájíme na 4 kusy. Každý kousek obalíme šunkou a poté plátkem masa. Zajistíme párátky. Olej rozpálíme a závitky na něm zprudka osmahneme. Poté maso přeskládáme do zapékací mísy a necháme péct 10 minut při 190 °C. Mezitím si rozpálíme máslo, zaprášíme jej cukrem a přidáme vařené karotky. Necháme zprudka restovat 4 minuty. Uvařené brambory slijeme, rozmixujeme na kaši a vmícháme nasekanou pažitku a mléko. Osolíme dle potřeby. Opečené závitky překrojíme šikmo na poloviny a servírujeme s bylinkovou kaší a s karotkou.