Špíz z telecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 950 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 675 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 723 mg
 - Draslík 1085.1 mg
 - Vláknina 4251.1 mg
 - Vitamín A 4251.1 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra odblaníme a nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na tenké plátky, žampiony očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně nasekáme.
 - 
                                2
Každý plátek jater zabalíme do slaniny a napichujeme na jehly střídavě s cibulí a žampiony. Špízy osmažíme zprudka na oleji ze všech stran, přeložíme na plech, přidáme máslo a v předehřáté troubě pomalu upečeme. Před podáváním játra osolíme, opepříme a zasypeme petrželovou natí.