Telecí přírodní plátky na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 147 mg
 - Draslík 551.5 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Během pečení můžeme v případě potřeby maso podlít trochou vody. Upečené měkké plátky masa z pánve vyjmeme a uložíme v míse do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
 - 
                                3
Do šťávy v pánvi přilijeme pivo, promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí. Horkou šťávu nalijeme na plátky v míse a podáváme.