Telecí medailónky přírodní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 21 g
- Sodík 932 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 99.5 mg
- Draslík 386.4 mg
- Vláknina 94.5 mg
- Vitamín A 94.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí kýtu opláchneme a ukrojíme přes vlákno 3 nebo 5 menších plátků (medailónků). Okraje nařízneme, maso mírně naklepeme a ztvarujeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme. 
- 
                                2Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme. 
- 
                                3Nakonec šťávu zjemníme máslem a medailónky v ní krátce prohřejeme. 
- 
                                4Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        