Telecí řízky se šunkou a volskými oky
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 g Šunka dušená
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Paprika červená
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 521 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 402.1 mg
 - Draslík 753.9 mg
 - Vláknina 1629 mg
 - Vitamín A 1629 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěnou papriku nakrájíme na kroužky, šunku nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přimícháme šunku, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                3
Před koncem varu připravíme na másle volská oka, která lehce osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Maso podáváme přelité šťávou, překryjeme volským okem a obložíme kolečky papriky.