Boršč II
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 ks Cukr krupice
 - 6 ks Červená řepa
 - 1 ks Citrónová šťáva
 - 3 ks Bobkový list
 - 1 ks Nové koření
 - 1 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Zakysaná smetana
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Kopr
 - 2 ks Mrkev
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1198 kcal
 - Sacharidy 250 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 647 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 250 g
 - Cholesterol 76.5 mg
 - Draslík 2790.9 mg
 - Vláknina 50393.7 mg
 - Vitamín A 50393.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 104.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Maso zalijeme vodou tak, aby bylo potopené, přidáme bobkový list, česnek, pepř a nové koření. Vaříme 2 hodiny doměkka.
 - 
                                2
2) Řepu nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka.
 - 
                                3
3) Rajčata oloupeme a zbavíme je semínek - budeme potřebovat pouze dužinu. Nakrájíme je na kostky.
 - 
                                4
4) Uvařené maso nakrájíme na kostky.
 - 
                                5
5) Cibuli a mrkev nakrájíme na silnější nudličky a orestujeme je na másle. Přidáme rajčatový protlak a rajčata. Zalijeme scezeným vývarem z masa a přivedeme k varu.
 - 
                                6
6) Do polévky přidáme nakrouhané zelí a uvařenou červenou řepu i s vývarem.
 - 
                                7
7) Přidáme oloupané a nakrájené brambory a vaříme ještě hodinu.
 - 
                                8
8) Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, popřípadě cukrem.
 - 
                                9
9) Podáváme s kopečkem zakysané smetany posypané koprem.