Hamburger
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1720 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 92.3 mg
 - Vláknina 4544.3 mg
 - Vitamín A 4544.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mleté maso, sůl, pepř, petrželku, malé množaství strouhanky a jedno menší vajíčko. Vytvoříme větší, širší placky, které necháme v lednici vychladit.
 - 
                                2
Po jedné hodině můžeme maso grilovat. Stačí každý kus po obouch stranách grilovat zhruba 7 minut.
 - 
                                3
Mezitím si rozkrojíme bulku - tu dáme do grilu nakonec a to jen na pár vteřin, tak aby byla křupavá.
 - 
                                4
Na opečenou půlku bulku položíme plátek sýra, na něj dáme opečené maso, list salátu, plátek rajčete, okurku na plátky a polijeme dle chuti majonézou. Přitiskneme druhou stranou bulky.
 - 
                                5
Takto můžeme servírovat.