Spetsofai z Pilia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 932 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 514 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1599.5 mg
 - Vláknina 29747.5 mg
 - Vitamín A 29747.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 184.1 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté lilky pokrájíme na malé kousky, nasolíme a necháme 30 minut v soli odležet. Potom je opláchneme a necháme odkapat.
 - 
                                2
Mezitím rozkrájíme očištěné papriky a klobásu na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme nejdříve lilky, vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Na pánev do oleje po lilcích vhodíme nakrájené papriky a klobásu, zprudka orestujeme, poté zpět vložíme lilky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vsypeme do vymazaného pekáčku a pokryjeme vrstvou rajčat, pokrájených na plátky. Přikryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
 - 
                                3
Servírujeme ozdobené petrželkou.