Hanácká roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 1413 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 84.9 mg
 - Draslík 485.5 mg
 - Vláknina 2223 mg
 - Vitamín A 2223 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme roštěnky, mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, opepříme, potřeme třeným česnekem a pomoučíme hladkou moukou. Roštěnky rychleji opečeme v polovině horkého tuku a vyjmeme.
 - 
                                2
V části tuku osmažíme dozlatova cibuli, nakrájenou na jemná kolečka. Vyjmeme ji a necháme okapat na cedníku.
 - 
                                3
Ve zbylém tuku opečeme slaninu upravenou na hřebínky a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka.
 - 
                                4
Nakonec roštěnky ozdobíme po okrajích kolečky klobásy a smažené cibule, na střed položíme hřebínek slaniny a strouhaný křen. Podléváme vlastním výpekem.