Papriky plněné masem a zeleninou
Suroviny
- 100 g Pórek
 - 250 g Hovězí maso mleté
 - 200 g Špagety, Makarony
 - 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 0.27 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 56.5 mg
 - Draslík 594.1 mg
 - Vláknina 7970 mg
 - Vitamín A 7970 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté papriky u stopek odkrojíme a jádřince vyjmeme.
 - 
                                2
Na části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky rozkrájenou mrkev, na kolečka pokrájený pórek, maso, sůl a koření. Mírně podlijeme horkou vodou a dusíme 20 minut. Směsí naplníme připravené papriky.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, scedíme je a promícháme s olejem. Vložíme je do olejem vymazané zapékací mísy, poklademe naplněnými paprikami, podlijeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pokrm zapečeme v dobře vyhřáté troubě.