Sopes s náplní picadillo
Suroviny
- 250 g Mouka kukuřičná
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 250 g Hovězí maso mleté
 - 25 g Mandle
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Hrozinky
 - 4 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 33.9 mg
 - Draslík 331.6 mg
 - Vláknina 4300.7 mg
 - Vitamín A 4300.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme se solí ve velké míse, přidáme vychlazené sádlo, krátce zapracujeme a přilijeme teplou vodu. Hněteme, až je těsto hladké a jdou z něho vytvořit kuličky. Zatím ho odložíme.
 - 
                                2
V hrnci zahřejeme olej, přidáme maso a smažíme na prudkém ohni, až trochu zhnědne. Přimícháme drcený česnek, smažíme ještě 2 - 3 minuty, vsypeme nakrájenou papriku, sherry, protlak a koření. Smažíme dalších 5 minut, poté přidáme hrozinky a sekané mandle. Dusíme na mírném ohni 10 minut. Maso musí být dobře propečené a směs vlhká, ne však mokrá. Udržujeme teplé.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na 6 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vytvoříme placičky o průměru 10 cm. Smažíme na suché pánvi z obou stran do hněda. Přendáme na talíř a prohneme okraje, aby se vytvořil košíček.
 - 
                                4
Naplníme směsí a podáváme horké. Můžeme posypat petrželí.