Plněná zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 686 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 106.1 mg
 - Draslík 2019.9 mg
 - Vláknina 35697.5 mg
 - Vitamín A 35697.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 163.6 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme rýži v slané vodě dopoloměkka, poté ji scedíme a dáme do mísy. Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme jádřince, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je opláchneme a osušíme.
 - 
                                2
Z omytých cuket, rajčat a paprik odřežeme vršky, vydlabeme jádřince a vypláchneme studenou vodou. Do mísy s rýží přidáme mleté hovězí maso, sůl a pepř, dobře promícháme a zeleninu naplníme.
 - 
                                3
Zapékací mísu vytřeme olejem, na dno poskládáme naplněnou zeleninu, podlijeme horkou vodou, mísu zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme zapéct při 220-250°C do vyhřáté trouby.
 - 
                                4
Plněnou zeleninu pečeme 20 minut, upečenou posypeme strouhaným sýrem.
 - 
                                5