Boloňské špagety s hovězím masem
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony
 - 55 g Sýr Parmezán
 - 255 g Hovězí maso mleté
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 5 g Oregano čerstvé
 - 5 g Cukr třtinový
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Česnek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 48.9 mg
 - Draslík 953.2 mg
 - Vláknina 14865.5 mg
 - Vitamín A 14865.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skvělý recept na boloňské špagety. Ve velkém hrnci se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a oloupanou mrkev, česnek a celer nakrájené na malé kostičky. Za občasného míchání restujeme, dokud zelenina nezměkne. Poté přidáme hovězí maso a smažíme dohněda asi 10 minut, kousky masa od sebe oddělujeme dřevěnou vařečkou. Vmícháme sůl, pepř, oregano, bobkový list a cukr. Konzervovaná rajčata nahrubo pokrájíme, přidáme ke směsi a na mírném ohni, za stálého míchání přivedeme k varu, vyndáme bobkový list a vaříme ještě asi 20-25 minut, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                2
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a Boloňské špagety podáváme posypané parmezánem.