Špagety s masovými knedlíčky
Suroviny
- 350 g Hovězí maso mleté
 - 400 g Špagety
 - 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 30 ml Mléko polotučné
 - 30 ml Olej olivový
 - 400 ml Vývar zeleninový
 - 300 ml Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Chilli paprička
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 hrnek Sýr Parmezán
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 910 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1227 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 140.2 mg
 - Draslík 537.1 mg
 - Vláknina 2918.3 mg
 - Vitamín A 2918.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté hovězí vložíme do velké mísy. Přidáme vejce, polovinu množství nahrubo nakrájené petržele a mleté sušené chilli papričky. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Krajíc bílého chleba bez kůrky natrháme na malé kousky, vložíme do menší misky, navlhčíme mlékem. Necháme 5 minut máčet, poté prsty vymačkáme přebytečné mléko, chléb rozdrobíme na masovou směs. Vše promícháme a rukama důkladně prohněteme, aby vznikla hladká a mírně lepkavá směs.
 - 
                                3
Ze směsi uválíme malé kuličky. Z daného množství bychom měli získat 40 až 60 malých kuliček. Kuličky položíme na plech a necháme je 30 minut chladnout v lednici.
 - 
                                4
Na pánvi zahřejeme olej. Kuličky usmažíme dozlatova ze všech stran. Do velkého hrnce nalijeme nekoncentrovaný rajský protlak a hovězí vývar. Mírně ohřejeme, nasypeme zbývající mleté chilli papričky a cukr. Dle chuti osolíme a opepříme. Do směsi přidáme hotové masové knedlíčky a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a přikryjeme poklicí. Vaříme 20 minut.
 - 
                                5
Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, posypeme zbývající petrželí a podáváme spolu s miskou nastrouhaného parmezánu.