Lasagne Aladinovy
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
 - 280 g Hovězí maso mleté
 - 170 g Lasagne
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 dl Voda pitná
 - 0.5 dl Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 707 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 80.9 mg
 - Draslík 316.4 mg
 - Vláknina 1161.4 mg
 - Vitamín A 1161.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslem vymažeme zapékací mísu. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
 - 
                                2
Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a smažíme 7 minut. Přidáme vodu a rajčatový protlak. Pod pokličkou dusíme omáčku 10 minut, poté osolíme, opepříme, přidáme tymián a předehřejeme troubu.
 - 
                                3
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, přilijeme mléko a směs rozšleháme, aby nebyly žmolky. Hrnec odstavíme, osolíme a opepříme omáčku.
 - 
                                4
Do vymazané zapékací mísy navrstvíme plátky lasagní. Poté je zalijeme masovou omáčkou, poslední vrstvou bude bílá omáčka.
 - 
                                5
Lasagne posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 40 minut.
 - 
                                6
Poté ihned podáváme.