Roláda z vepřového bůčku plněná mletým hovězím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1597 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 143 g
 - Sodík 620 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 233.1 mg
 - Draslík 800.4 mg
 - Vláknina 1147.7 mg
 - Vitamín A 1147.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme velmi najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Salám nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté hovězí maso s jemně nakrájenou cibulí a kousky salámu, přidáme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podle chuti opepříme a osolíme.
 - 
                                3
Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme, osolíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
 - 
                                4
Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vodou.
 - 
                                5
Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
 - 
                                6
Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
 - 
                                7
Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.