Pečené brambory s fazolemi
Suroviny
- 600 g Brambory
 - 50 g Sýr Čedar
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 400 g Fazole
 - 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Bobkový list
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 194 g
 - Sodík 685 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 104.5 mg
 - Draslík 1230.2 mg
 - Vláknina 14452 mg
 - Vitamín A 14452 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky a vmícháme je do mletého masa. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Pánev zalijeme vývarem, dochutíme worcesterskou omáčkou, solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme na mírném ohni 15 minut.
 - 
                                2
Mezitím si na plátky nakrájíme brambory, pět minut je povaříme v osolené vodě a uděláme z nich vrstvu v zapékací míse. Z masa vyjmeme bobkový list, vmícháme do něj fazole a ze směsi vytvoříme druhou vrstvu v zapékací míse. Takto několikrát maso a brambory proložíme.
 - 
                                3
Na závěr už jen vše posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme 20 minut na 200 °C.