Sekaná s dušenými houbami
Suroviny
- 250 g Houby čerstvé
 - 350 g Vepřová plec
 - 150 g Hovězí maso mleté
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 150 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Masox
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
 - 0.7 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 528 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 234.1 mg
 - Draslík 827.2 mg
 - Vláknina 6366.3 mg
 - Vitamín A 6366.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné houby rozkrájíme na plátky, podusíme na lžíci sádla, osolíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Vepřovou plec nahrubo posekáme a smícháme s mletým hovězím masem, 2 drobně nakrájenými cibulemi, solí, pepřem, 2 lžícemi mouky, 2 vejci a vychladlými dušenými houbami. Důkladně vše promícháme a utvoříme šišku, kterou upečeme v pekáčku, vymazaném 2 lžícemi sádla.
 - 
                                3
v kastrolku necháme na másle zesklovatět 1 nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky, pepř, rajčatový protlak, půlku Masoxu, zalijeme vodou a asi 10 minut povaříme.
 - 
                                4
Sekanou krájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.