Sekaná s bramborovou náplní
Suroviny
- 150 g Chléb pšeničný (bílý)
 - 30 g Cibule sušená
 - 8 g Oregano sušené
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 750 g Hovězí maso mleté
 - 500 g Brambory
 - 70 g Sýr Parmezán
 - 30 g Petržel kudrnka
 - 250 g Passata (drcená rajčata)
 - 15 g Hořčice Dijonská
 - 120 ml Hovězí vývar základní
 - 60 ml Vývar slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1603 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 189.5 mg
 - Draslík 1448.9 mg
 - Vláknina 13632.5 mg
 - Vitamín A 13632.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy natrháme na malé kousky střídku bílého chleba, přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme, přisypeme sušenou cibuli, oregano a necháme 5 minut uležet. Přidáme mleté maso, vejce a vymícháme těsto. Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme na hrubo a vsypeme do jiné mísy. Přidáme strouhaný ementál, posekanou petrželku, promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme masové těsto a rozprostřeme je do tvaru většího obdélníku. Navrch poklademe rovnoměrně bramborovou směs a pomocí papíru zavineme do tvaru válce. Mokrými dlaněmi uhladíme povrch, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. V misce smícháme passatu se slepičím vývarem a dijonskou hořčicí, polijeme sekanou, pečeme dalších 10 minut.
 - 
                                2
Upečenou sekanou krájíme na plátky a podáváme.