Mleté maso s fazolemi a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1511 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 1407.3 mg
 - Vláknina 23506.5 mg
 - Vitamín A 23506.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, fazole scedíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina odpaří. Přimícháme fazole, zakápneme tabascem, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
 - 
                                2
Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Do zapékací misky rozložíme maso s fazolemi, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme pod gril a grilujeme asi 5 minut, až kaše na povrchu trochu zezlátne.