Masové kuličky zapečené se smetanou
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 80 g Anglická slanina
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Grilovací koření
 - 2 kávová lžička Strouhanka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 329 mg
 - Draslík 183.4 mg
 - Vláknina 1009 mg
 - Vitamín A 1009 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso v míse smícháme s vejcem, solí a kořením. Přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, cibuli a česnek. Směs dobře promícháme (případně zahustíme strouhankou).
 - 
                                2
Z připravené směsi tvarujeme menší kuličky, které opečeme na pánvi na oleji.
 - 
                                3
Opečené kuličky urovnáme do remosky vyložené pečicím papírem a zapékáme je 10 minut.
 - 
                                4
Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, strouhankou, nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Zálivkou přelijeme kuličky v remosce a dopečeme je dorůžova.