Lehký nákyp ze špenátu
Suroviny
- 40 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 250 g Špenátový protlak mražený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Cibule lahůdková
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Vegeta
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Ovesné vločky
 - 3 polévková lžíce Hovězí maso mleté
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 10.2 mg
 - Draslík 550.8 mg
 - Vláknina 11158 mg
 - Vitamín A 11158 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V pánvi na oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pomleté hovězí maso, které za stálého míchání krátce orestujeme.
 - 
                                3
Troubu si předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vytřeme olejem (1/2 lžíce). Do mísy dáme rozmražený listový špenát, orestované mleté maso, nastrouhaný sýr, opražené vločky, sůl, vegetu, pepř, utřený stroužek česneku a majoránku. Směs dobře promícháme.
 - 
                                4
Vyšleháme z čerstvých bílků tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. Vložíme ji do zapékací misky, kterou vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 25 minut.
 - 
                                5
Nákyp podáváme nakrájený na silnější plátky teplý i studený.